Pr. Paroh Pompiliu Redis


Telefon: 0744888149 

Preot Paroh Pompiliu Florin Redis - biografie

Nascut in Timisoara, la data de 24 aprilie 1978, din parintii Flore si Pompilia Redis. A urmat gimnaziul, apoi Liceul Seminarul Teologic "Ioan Popasu" din Caransebes, pe care l-a  absolvit in anul 1999.
Intre anii 1999-2003 a studiat la Facultatea de Litere, Istorie si Teologie, sectia Pastorala din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, obtinand licenta in Teologie cu lucrarea "Grupari crestine contemporane: baptistii si penticostalii", avandu-l coordonator pe pr. conf. dr. Nicolae Morar.
Intre anii 2005-2007 a studiat la Master: Istorie si Interconfesionalism, la Facultatea de Litere, Istorie si Teologie, din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, a obtinut masterul cu teza de dizertatie: ''Grupari crestine contemporane: baptistii si penticostalii. Atitudini si aplicatii'', avandu-l coordonator pe pr. conf. dr. Nicolae Morar.
Cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, in data de 10 August 2007 a fost hirotonit diacon, iar pe 11 August 2007, intru preot II pe seama Parohiei Sanmihaiu Roman, de catre Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanu, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, in Catedrala Mitropolitana.
La 1 Iulie 2011 este incadrat de pe postul II de preot, pe postul I ( conducator oficiu), pe seama parohiei din Sanmihaiu Roman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu