Pr. Dan Dumitru GirjoabaPreot Dan Dumitru Girjoaba - biografie

Nascut in Timisoara, la data de 13 Martie 1987, din parintii Dumitru-Constantin si Valeria Girjoaba. A urmat gimnaziul, apoi Colegiul Economic "F.S. Nitti" din Timisoara pe care l-a absolvit in anul 2006.

Intre anii 2006-2010 a studiat la Facultatea de Litere, Istorie si Teologie, sectia Pastorala, din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, obtinand licenta in Teologie cu lucrarea "DIMENSIUNEA LITURGICA A RUGACIUNII DOMNESTI IN BISERICA ORTODOXA", avandu-l coordonator pe pr. conf. dr. Vasile Itineant.

Intre anii 2008-2012 a urmat cursurile Facultatii de Drept si Administratie Publica din cadrul Universitatii Tibiscus din Timisoara, obtinand licenta in Drept cu lucrarea “Infractiunea de dare de mita- Drept penal partea speciala”, avand-o coordonator stiintific pe Prof. Univ. Dr. Lidia Barac.

Intre anii 2010-2012 a urmat cursurile de Master la Facultatea de Teologie ortodoxa “Ilarion V. Felea” din cadrul Universitatii “Aurel Vlaicu” din Arad, obtinand Masteratul, avandu-l coordonator pe conf. dr. Cristinel Ioja.


Cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, in data de 3 Iulie 2011, a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei Timisoara Iosefin, de catre Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, in biserica "Naşterea Maicii Domnului" Iosefin.

La 1 septembrie 2011 este transferat si incadrat pe postul de preot II la Parohia Ortodoxa Romana "Sfantul Mare Mucenic Gheorghe" Sanmihaiu Roman, protopopiatul Timisoara I. Hirotonia sa intru preot a fost savarsita in Duminica dinaintea Înălţării Sfintei Cruci, 11 septembrie 2011, în biserica "Naşterea Maicii Domnului" Iosefin, de către Preasfinţitul Paisie Lugojanul, în prezenţa părintelui vicar Ionel Popescu, paroh, a părintelui protopop Ioan Bude şi a altor preoţi şi diaconi cand s-au aniversat 90 de ani de la înfiinţarea parohiei şi 75 de ani de la sfinţirea bisericii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu