joi, 16 aprilie 2015

Cerc misionar la Sânmihaiu Român



























Parohia Ortodoxă din localitatea timişeană Sânmihaiu Român a fost gazda Cercului pastoral-misionar care  s-a reunit joi, 16 aprilie 2015 în Săptămâna luminată.  Alături de clericii  aparținători Cercului pastoral-misionar din Protopopiatul Timişoara I, la eveniment a participat și Preaonoratul Părinte Protopop dr. Ioan Bude.

Întâlnirea a debutat în biserica parohială „Sf. M. Mc. Gheorghe”, cu săvârșirea slujbei Tedeum-ului de mulţumire, în cadrul căreia preoţii s-au rugat şi au mulţumit lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra credincioşilor din parohia timişeană. La finalul slujbei, în contextul Anului comemorativ al misiunii parohiei şi mănăstirii azi, al Sf. Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii, a fost susținut un referat cu tema „Taina Spovedaniei” de către părintele paroh al parohiei gazdă, Pompiliu Rediş. Chestiuni şi modalităţi de aplicare a învăţămintelor prezentate la nivel ştiinţific de către părintele conferenţiar, au fost subliniate şi amintite într-un mod exhaustiv, credincioşilor din biserică, de către părintele protopop dr. Ioan Bude.

Clericii prezenţi la această  întalnire duhovnicească au fost pr. Nicolae Oţican de la Parohia din Sânmihaiu German, pr. Nicolae Călin de la Parohia din Uivar, pr. Vasile Balogh de la Parohia din Diniaş, precum şi pr. paroh Pompiliu Rediş şi pr. slujitor Dan Gîrjoabă, gazdele evenimentului.

După comuniunea din sfânta biserică, discuţiile au continuat la casa parohială unde a fost pregătită şi o agapă frăţească.

Scopul întâlnirilor din aceste cercuri pastoral-misionare organizate la nivelul Arhiepiscopiei Timişoarei este de a dinamiza misiunea preoților și a găsi noi metode de a-i apropia pe credincioși de valorile autentice ale Bisericii noastre dreptmăritoare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu