duminică, 7 iulie 2013

Vizită pastorală în parohia Sânmihaiu Român

În Duminica a II-a după Rusalii, a Sfinţilor Români, Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia Sânmihaiu Român, protopopiatul Timişoara I. La orele diminieţii, ierarhul a fost întâmpinat de copii şi localnici îmbrăcaţi în straie populare, în frunte cu un sobor de preoţi şi diaconi de la parohiile învecinate, condus de pr. Ioan Bude, protopopul Timişoara I. Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, în prezenţa a numeroşi locuitori ai Sânmihaiului şi ai satelor învecinate.
Cuvântul de învăţătură a fost rostit de pr. Ioan Bălăngean, consilier juridic în cadrul eparhiei, care a tălcuit textul Sfintei Evanghelii de la Matei 4, 18-32, în care este relatată chemarea primilor Apostoli ai Mântuitorului la propovăduire.
La momentul potrivit din Sfânta Liturghie, numeroşi credincioşi dintre care foarte mulţi copii s-au împărtăşit cu Sfintele Taine.
În finalul slujbei, Preasfinţitul Paisie a transmis credincioşilor prezenţi  şi preoţilor slujitori din parohia Sânmihaiu Român, binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului.
Răspunsurile liturgice au fost date de grupul coral „Theoforos” al Arhiepiscopiei Timişoarei.
Parohia Sânmihaiu Român cuprinde 503 familii cu 1.400 credincioşi, şi este păstorită cu vrednicie de preoţii Pompiliu Rediş şi Dan Dumitru Gârjoabă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu